Etusivu > Fiboxista > Historia lyhyesti
FIBOX Make Difficult Easy

Vuonna 1649 perustettu Fiskars on yksi Suomen vanhimmista teollisuusyrityksistä. Pitkän toimintansa aikana se on valmistanut monenlaisia teollisuus- ja kuluttajatuotteita. Muovikoteloiden tuotannon Fiskars aloitti 1960-luvun alussa.

EK-kotelot syntyivät ensimmäisten muovikoteloiden joukossa ja aloittivat uuden aikakauden matalajännitepuolen sähkökeskuksissa. 1960- ja 1970-luvuilla Fiskars kehitti iskunkestävästä polykarbonaatista kytkinkoteloita ja vakuutti myös laitevalmistajia tuotteidensa käyttäjiksi.

1980-luvulla muovikotelovalikoimaa kasvatettiin erityisesti teollisuusautomaatioon ja kontrollisovelluksiin sopivilla pikkukoteloilla.

Fibox perustettiin vuonna 1991 toimivan liikkeenjohdon ostettua Fiskarsin kotelotoiminnot. Tapani Niemi oli kaupan pääarkkitehti ja on yhä itsenäisen ja yksityisen Fiboxin pääomistaja.

1990-luvulla Fibox kasvoi kansainvälisesti merkittäväksi tekijäksi koteloteollisuudessa perustamalla omia myyntikonttoreita tärkeimmille markkinoille ja panostamalla aktiivisesti tuotekehitykseen.

Menestyksekäs laajentuminen lisäsi nopeasti tuotantomääriä. Kaksi uutta tehdasta, toinen Jorvaksessa Suomen pääkaupunkiseudulla ja toinen Inchonissa Etelä-Koreassa, perustettiin 1995 tekemään Fiboxin jakeluketju maailmanlaajuiseksi.

Vuonna 2000 Fibox osti Lempäälässä toimineen Tamplast Oy:n vastatakseen alan kovaan kilpailuun. Yritys toimitti alihankintana erilaisia tarkkuuspuristeita teollisuuden ja lääketieteen sekä telekommunikaatioalan sovelluksiin ja kulutustuotteisiin. Seuraavana vuonna Fibox-ryhmään liittyi yritysoston kautta Haloset Oy,  joka oli Fiboxin pitkäaikainen kotimainen yhteistyökumppani sarjatuotantomaisessa keskusvalmistuksessa. 

Vuonna 2003 Fiboxin liiketoiminnot jaettiin kahteen osaan:

  • Fibox Enclosures keskittyy koteloiden ja kotelojärjestelmien suunnitteluun, valmistukseen, jakeluun ja myyntiin.
  • Fibox Plastic Mechanics erikoistuu muovituotteiden tuotesuunnitteluun ja muottivalmistukseen sekä muovisten tarkkuusosien suurisarjaiseen sarjatuotantoon.
Copyright
Legal Notice
FIBOX Make difficult easy